Tannimplantater:

Ved tap av tenner, enten som resultat av traume, tannkjøttsbetennelse ( Pyrea ), rotfraktur eller store hull, så kan man erstatteden tapte tannroten med et tannimplantat. Enkelt sagt er det en skrue som man skrur ned i kjevebenet som ligger under slimhinnen. På denne skruen kan man igjen feste en ny tannkrone i porselensmateriale. Enten om det skulle være en enkelt tann som er tapt eller deler/ hele kjeven. Behandlingsformen er vel dokumentert og brukt i over 30 år med meget bra prognose under de rette indikasjoner. Under behandlingsperioden kan vi ved ønske lage midlertidig tenner så behandlingen blir en privat sak og ikke kan oppdages av andre.

Implantat – en holdbar løsning:
Behandling med implantat har en veldig god prognose. Forskningsresultater viser att 90-99 prosent av tannbroer som blir installert, fungerer i mange år. Et enkelt implantat når opp mot 95 prosent. Majoriteten til de som får tannimplantater kan regne med en livslang erstattning for sine tapte tenner. Titanskruen blir ikke slitt, men porselenstennene kan eventuellt behøve byttes ut med årene.
Implantatskruen/ fixturen:
Grunnemnet titan er blandt det reneste emnet som man kan tillføre kroppen. På så sett optimerer kroppens ”godkjennelse” av det tillførte materiale, og øker sjansen for en vellykket behandling. Ved en liten operasjon i lokalbedøvelse ( eller narkose ), blir skruen med en lengde på 6-15 mm, blir skrudd ned i kjevebenet på akuratt samme måten som en skrue inn i en vegg. I løpet av ca 3 månder så vokser skruen fast i kjevebenet.