Skal du til oss på Bærum Oralkirurgi for en større eller mindre operasjon, finner du informasjon om ditt besøk her.

Informasjon til deg som skal behandles med implantater hos kirurgene ved Bærum Oralkirurgi.

Det er nå gjort avtale om implantatbehandling og nødvendig informasjon er gitt i forhold til din prognose. Røyking, snus og alkohol skal ikke inntas 14 dager før og etter operasjonen. Du er også pliktig til å følge opp vårt hygieneregime i form av tannpleier evnt spesialist i tannkjøttsykdom.

Ved behov kan det bli gitt en beroligende tablett. Dette må da avklares før timen. Husk at du da ikke kan kjøre bil på en stund og det er obligatorisk med reisefølge på hjemveien.

Før behandling skyller du med Corsodyl og antibiotikakur startes som foreskrevet. Om du ikke har fått noen informasjon om dette, får du alt du behøver på klinikken dagen du opereres. Du vil også få med deg ( etter operasjon) en resept på antibiotika og Corsodyl.

Operasjonsdagen:

Møt i god tid. Vær nøye med å spise og drikke før besøket. Det vil normalt ta noen timer etter operasjonen før du kan spise.

Unngå mye sminke. På grunn av steril tildekking anbefales ikke for varme og tunge klær.

Behandlingen skjer under lokalbedøvelse og det blir gitt smertestillende tabletter.

Avbestilling eller endring av time må skje innen en uke før avtale, og senest innen 48 timer før operasjonstimen. For sen avbestilling, eller ikke møtt til avtalt time belastes med 65% av behandlingshonoraret.

Etter operasjonen:

Det kan være klokt å begrense aktivitetsnivået etter inngrepet. Unngå trening og fysisk aktivitet de nærmeste dagene etter behandling og vær nøye med å følge de gitte postoperative instruksjoner.

I enkelte tilfeller, ved større inngrep, kan sykemelding være nødvendig. Du får nødvendig informasjon om dette etter operasjonen.

Unngå trening og fysisk aktivitet de nærmeste dagene etter behandling og vær nøye med å følge de gitte postoperative instruksjoner.

 Ved lang reisevei kan det være greit om man får reisefølge på hjemveien.

Stingene fjernes etter ca. 10-14 dager, eller om forholdene tillater det, bruker vi selvoppløsende sting.

Du kan spise etter at bedøvelsen har gitt seg, men ikke før etter 4 timer. Drikke etter 2 timer.

Man skal vise forsiktighet og bløt kost anbefales et par uker. Har du fått utlevert en midlertidig protese, skal den ikke brukes de 2 påfølgende uker og justeres på kontrollen.

Hold munnen ren og skyll med rent vann etter måltid og med Corsodyl morgen og kveld i 2 uker.

Vanlige plager:

Noe smerter et par dager til en uke etter inngrepet. Det er viktig å følge anvisninger mht. smertestillende.

Noe blåmerker og hevelser kan oppstå. Hevelsen vil være mest synlig etter 2-3 dager. Er det gjort sinuslift kan det oppstå nese blødning, derfor er det viktig å ikke bøye seg for mye fremover de første to døgnene. Det er også lurt å sove med hodet høyere. Ring dersom blødning ikke avtar.

Videre behandling:

Etter 8-12 uker med tilheling, utfra individuelle vurderinger, starter fremstillingen av den protetiske delen (kronen). Selve den protetiske behandlingen kan ta 2-6 uker, avhengig av omfang og vanskelighetsgrad..

Vi tar da avtrykk som sendes til tannteknikker.

Ring oss om:

  • Det er noe du lurer på
  • Det er oppstått endringer i helse eller medisinbruk

Vel møtt!